joi, 29 aprilie 2010

Puterea miraculoasa a subconstientului

Ceea ce este imprimat în subconştient ajunge să se exprime, într-un fel sau altul, în lumea exterioară

William James, tatăl psihologiei americane, spunea că puterea subconştientului este capabilă să transforme întreaga lume.

Atât timp cât conştientul şi subconştientul sunt în deplină armonie, în deplin acord, convieţuiesc în pace şi se sincronizează perfect, veţi avea parte mereu de sănătate, fericire, calm şi veselie. Nici ura şi nici boala nu se pot manifesta în astfel de condiţii.

Oriunde veţi căuta, veţi întâlni manifestarea legii acţiunii şi reacţiunii, care este o lege universală.

Dacă veţi nutri gânduri destructive, malefice sau greşit orientate, acestea vor da naştere unor emoţii dezechilibrante, care vor căuta să se exteriorizeze într-un fel sau altul. Aceste emoţii negative vor determina apariţia ulcerelor, a tulburărilor cardiace, a hipertensiunii şi a stărilor depresive. De pildă, ce idee, ce sentiment vă domină în acest moment? Fiecare parte a vieţii dumneavoastră va fi influenţată de această idee. Starea actuală de vitalitate, de sănătate, situaţia financiară, prietenii actuali, poziţia socială, toate acestea constituie o reflectare perfectă a ideii pe care o întreţineţi despre propria fiinţă. Acestea sunt urmările sugestiilor imprimate în permanenţă în subconştient.

Întreţinând gânduri negative, vă faceţi rău dumneavoastră înşivă. De câte ori v-aţi provocat singuri răul enervându-vă, fiind plini de teamă, de gelozie sau de dorinţa răzbunării?Aceste gânduri şi emoţii sunt tot atâtea otrăvuri, care penetrează în subconştient. În mod sigur nu v-aţi născut cu aceste atitudini negative. Aşadar, hrăniţi mereu subconştientul cu gânduri minunate şi astfel veţi elimina aceste tipare malefice care s-au fixat acolo.

Subconştientul controlează toate funcţiile corpului

Indiferent dacă sunteţi treaz sau dormiţi, subconştientul controlează neîncetat toate funcţiile vitale ale corpului, fără să aibă nevoie de ajutorul mentalului conştient. De exemplu, în timpul somnului inima continuă să bată ritmic, plămânii lucrează, astfel încât inspiraţia şi expiraţia se succed ca şi când aţi fi treji. Subconştientul este cel care controlează digestia şi secreţiile glandelor, precum şi toate procesele misterioase ce se petrec în interiorul corpului. Chiar şi firele de păr continuă să crească, indiferent dacă dorim sau nu. Savanţii au descoperit că pielea secretă chiar mai multă transpiraţie în timpul somnului decât în stare de veghe. Mulţi cercetători au reuşit să găsească în timpul somnului răspunsuri la probleme extrem de dificile şi au confirmat că visaseră pur şi simplu răspunsurile adecvate acelor probleme.

Deseori mentalul conştient influenţează negativ funcţionarea inimii, a plămânilor,a stomacului sau a intestinelor, fiind dominat de griji, teamă sau îndoială. Orice gând pe care îl nutriţi poate perturba funcţionarea armonioasă a subconştientului. Dacă sunteţi tulburat, cel mai bine este să vă relaxaţi şi să lăsaţi să se liniştească furtuna din minte. Vorbiţi fără jenă şi fără cea mai mică neîncredere subconştientului dumneavoastră, cerându-i să preia el comanda tuturor proceselor din fiinţa dumneavoastră şi să reinstaureze pacea, ordinea şi armonia. Veţi observa treptat că toate funcţiile – care mai înainte erau perturbate – revin la o activitate normală. Dacă vă veţi adresa subconştientului cu autoritate şi convingere, el se va supune imediat ordinelor dumneavoastră.

Cum să facem subconştientul să lucreze în favoarea noastră

Mai întâi trebuie să ne dăm seama că subconştientul acţionează permanent. El este activ zi şi noapte, indiferent dacă dumneavoastră comunicaţi conştient cu el sau nu. Deşi subconştientul este mereu cel care asigură reconstrucţia celulară şi are grijă de corp, dumneavoastră nu percepeţi conştient acest proces.. Orice problemă pe care o aveţi sau cu care vă confruntaţi este de fapt a mentalului conştient, nu a subconştientului. Urmăriţi, deci, să vă eliberaţi mintea de probleme şi griji, hrănind-o mereu cu speranţa că se va petrece ceva minunat Fiţi atenţi ca gândurile pe care le întreţineţi în mod obişnuit să fie îndreptate cât mai mult spre ceea ce este frumos, adevărat benefic. Chiar din acest moment, începeţi să vă supravegheaţi gândurile şi fiţi convinşi că subconştientul le va reproduce fidel.

Amintiţi-vă că aşa cum apa ia forma tubului prin care curge, principiul vital curge prin dumneavoastră luând forma gândurilor pe care le nutriţi. (..)

Idei ce vă pot ajuta în vindecare

1. Urmăriţi să realizaţi faptul că dacă orientaţi într-o direcţie bună forţa subconştientului, puteţi să eliminaţi orice boală a corpului sau a minţii.
2. Elaboraţi un plan bine definit şi formulele potrivite pentru a face ca dorinţele voastre să pătrundă în subconştient.
3. Imaginaţi-vă cu claritate ceea ce doriţi şi deveniţi conştient că acel lucru reprezintă deja o realitate într-un plan subtil. Perseveraţi şi veţi obţine sigur rezultate.
4. Urmăriţi să înţelegeţi ce înseamnă credinţa. Ea reprezintă un gând întreţinut cu perseverenţă, prin care dumneavoastră deveniţi creatorul unei realităţi.
5. Să vă complăceţi în boală sau să credeţi că sunteţi vulnerabili, acesta este cel mai rău lucru pe care-l puteţi gândi. Credeţi cu tărie în sănătatea perfectă, în prosperitate, în pace.
6. Gândurile nobile şi puternice pe care le întreţineţi în mod perseverent în minte se vor transforma în realitate pe măsura naturii lor benefice şi a credinţei dumneavoastră.

sursa: fragment preluat din cartea "Puterea extraordinară a subconştientului tău", Joseph Murphy, editura Deceneu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu