Faceți căutări pe acest blog
joi, 29 aprilie 2010
De ce societatea noastra "moldoveneasca" are atatea laturi negative.
Ca oricare societate, fiecare om, in procesul sau de dezvoltare preia anumite calitati a persoanelor superioare si anume a parintilor, bunicilor si altor oameni influenti din viata lui. Odata ce creste, caracterul sau este flexibil si este influentat atat de grupurile sociale care il inconjoara cat si de propriul mod de a gandi, de a percepe lucrurile din jur, de a le analiza, si a raspunde conform necesitatii.
Radacina acestui comportament deosebit este cauzata atat de educatia sa, cat si de programare sa genetica transmisa prin ereditate, iar fiindca multe persoane din cercurile sociale sunt asa, cei noi aparuti pe lume, se adapteaza la aceste conditii pentru a intra in categoria lor si isi pun o baza incorecta.O buna parte din "Moldovenii" incearca nu sa traiasca pentru sine, pentru a-si manifesta propriile capacitati, prin a intelege lucruri noi si a aduce totul la un intreg pentru viitorul sau, ci toate actiunile sale is bazate anume pe dorinta de a fi mai deosebit decat ceilalti, sa-i uimeasca dar in acelasi timp sa nu incalce regulile impuse de societate, astfel ei recurg la un comportament inadecvat, pentru a uimi persoanele din jur.
Pe langa modul sau de a se imbraca si de a avea un comportament "mai deosebit" decat ceilalti, limbajul este deasemenea afectat, el trebuie sa corespunda normelor societatii si anume prin vulgarism, cuvinte necenzurate, rusisme.
Putine persoane isi dau seama de asta, si ajung la o concluzie ca trebuie sa-si schimbe modul sau de a fi pentru a putea inainta in viata, pentru a ajunge cineva. Anume acele persoane sunt care sparg gheata, incalca regulile impuse de societate, si merg mai departe cu capul in sus. Prin "reguli a societatii" nu am in vedere, legile stabilite de stat, care odata ce le-ai incalcat poti fi pedepsit cu lipsa de libertate, ci de normele impuse de cercurile sociale, de limitarile acestuia, care te impiedica sa-ti manifesti anumite trasaturi ale tale, care tie frica sa le arati lumii intregi.
Frica de a fi luat in ras, de a fi botjocorit de ceilalti, de a fi injosit sunt o parte din motivele de ce oamenii nu se pot deschide lumii, nu pot sa-si desfaca aripile, ca altii sa vada cat sunt ele de albe. Ci invers, se naste din acest punct, invidia, si una destul de puternica.
Ei cred ca castiga acel, ce reuseste sa uimeasca cat mai multe persoane, dar intradevar castiga acel ce incearca sa traiasca pentru sine si pentru persoanele dragi, care ignora principiile societatii, nu manierelor, merge inainte cu capul sus si nu reactioneaza la cei din jur, dar poate sa-i asculte pe persoanele mai apropiate care ii doresc lui cat de cat , bine.... dar! Si atunci, cu timpul ,cel mai bun prieten poate ajunge si el cel mai rau dusman al tau, de aceea e nevoie de o putere de vointa, incredere in sine, si sa nu depinde faptele tale de mofturile altuia.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu